Apple vydal minulý měsíc MacBooky Pro 2018, kde byl nejprve problém s přehříváním zařízení u procesoru Intel Core i9. Tento problém Apple ovlivnil pomocí softwarové aktualizace. Ovšem to není vše, MacBook Pro 2018 má další problém a tím jsou popraskané vestavěné reproduktory. První hlášení o této chybě jsou na Apple Support Communities , Reddit a YouTube.



Někteří zákazníci se setkávají s problémem při přehrávání hudby v iTunes, zatímco jiní jsou ovlivněni při použití GarageBand nebo při přehrávání videa z YouTube. Někteří uživatelé také slyší praskání při spouštění systému Windows přes Boot Camp. Není zatím jasné, zda je praskání omezeno na určité frekvence. 

Před několika lety zákazníci zaznamenali podobné praskání z vestavěných reproduktorů MacBooku Pro 2016, při spouštění systému Windows přes Boot Camp. Prasknutí bylo tak hlučné, že často docházelo k trvalému poškození reproduktorů, což mělo za následek, že MacBook Pro potřeboval opravu nebo výměnu. 

Problém se může týkat také zvukových ovladačů a může být opraven v nejnovějších macOS Mojave beta, což je nepotvrzené. Inženýři společnosti Apple se na touto záležitost zabývají. Společnost Apple se zatím oficiálně nevyjádřila.