Jak již bylo uvedeno v několika zprávách, Apple Watch ovlivňují i tradiční obchody s hodinkami. Nyní analytici předpovídají, že poptávka po Apple Watch za čtvrtletí opět tyto obchody ovlivní v již zpomaleném průmyslu tradičních hodinek.



Citizen’s Bank vysvětluje, že tím, že společnost účtuje více za své základní technické produkty a bere si větší část diskrečních výdajů obecně. Citizens Bank očekává, že klenotnictví bude v letošním roce ovlivněno více než v minulých letech díky Apple Watch Series 4. Mezitím společnost Cascend Securities očekává, že v prosinci dojde k prodeji 10 miliónů jednotek Apple Watch, přičemž prodej za celý rok 2018 činí téměř 9 miliard dolarů. „Očekáváme, že Apple prodá v prosinci téměř devět milionů hodinek a může představovat téměř 9 miliard dolarů za celý kalendářní rok roku 2018“, napsal Cascend Securities.

„Konkurenční hodinky, které očekáváme od společnosti Google a dalších, pravděpodobně nebudou pro společnost Apple problémem. Zákazníci, kteří již jsou v ekosystému Apple, zůstanou pravděpodobně u používání Apple Watch.“ Samozřejmě, Apple nezveřejní skutečné prodeje Apple Watch, jako to dělá u iPhonu, ale obvykle se nám podaří získat tyto údaje prostřednictvím kategorie „jiné“. A konečně předpověd Daniela Bachmana zní: „U většina lidí předmět, který dostanou pod vánoční stromek, jsou Apple Watch, ne hodinky z místního klenotnictví.“

Zdroj: 9to5mac.com