Společnost Apple vyvíjí novou funkci TestFlight, která umožňuje vývojářům sdílet veřejnou adresu URL beta aplikace. Zákazníci mohou jednoduše otevřít odkaz na svém iPhonu nebo iPadu a automaticky se zapsat do beta testovací skupiny pomocí aplikace TestFlight.



Tato funkce byla oznámena v červnu na WWDC, ale teprve nyní se začala objevovat pro vývojáře v rozhraní App Store Connect. Dříve k veřejným odkazům museli vývojáři ručně požádat lidi o e-mailové adresy a poté posílat pozvánky do e-mailů každé osobě individuálně. Veřejné odkazy dávají vývojářům větší flexibilitu při spouštění beta aplikací. Mohou jednoduše sdílet veřejný odkaz na svém účtu sociálních sítí a nechat uživatele se zaregistrovat a otestovat některé nové funkce dřív, než se dostanou do veřejného vydání.

Vývojáři mohou také nastavit limit pro počet registrací. Vývojář může také kdykoli veřejný odkaz stáhnout. Když se někdo připojí k testování prostřednictvím veřejného odkazu, přidá se jako anonymní tester. Vývojář nezná jméno nebo e-mailovou adresu osoby, dokud se uživatel nerozhodne odeslat e-mailovou zpětnou vazbu vývojáři. TestFlight je k dispozici pouze pro iPhone, iPad, Apple Watch a tvOS. Vývojáři Macu jsou v této oblasti stále vynecháni.

Zdroj: 9to5mac.com