4. generace chytrých hodinek od Applu přijde už za týden na český trh a já jsem je již vyzkoušel v praxi! Nabízím vám praktické zkušenosti, postřehy a srovnání s Apple Watch 3.



Apple Watch 4 jsou rozhodně nejlepší chytré hodinky, jaké jsem kdy měl a za mě je to i nejlepší Apple produkt tohoto roku.

Výhody Apple Watch 4

Nový displej je nejen větší, ale výrazně lépe čitelný. To spolu s novou grafikou ciferníků a postupně upravovanými appkami úplně mění uživatelský zážitek. Nový procesor a nové senzory zase přinášejí výrazně hbitější reakce, rychlejší animace a více možností. Zlepšil se mikrofon a reproduktor, takže jak hands-free, ta diktování fungují zase o kus spolehlivěji. Nové tělo je pohodlnější a přitom skoro stejně velké jako u předchozí generace a korunka s haptikou je prostě boží.

Nevýhody Apple Watch 4

Paradoxně nejslabším místem hodinek je nepřipravenost aplikací třetích stran. Řada nejde nainstalovat vůbec, ostatní nepodporují nové komplikace a chybí efektivní využití displeje. Jinak není hodinkám skoro co vytknout. Apple vylepšil vše – rychlost, displej, korunku, senzory, reproduktory, mikrofon, odolnost, výdrž, prostě bomba!