Student z Melbourne, který během dvou let prováděl hackerské útoky na firemní servery společnosti Apple, se při dvou příležitostech vyhnul odsouzení, píše The Age. 19letý student, který nemůže být jmenován z právních důvodů, je slyšen u australského soudu.



V letech 2015 a 2016 prováděl hackerské útoky na vnitřní systémy Apple. Student údajně začal ve věku 16 let a stahoval 90 gigabajtů souborů a měl i neoprávněný přístup k zákaznickým účtům. Jeho právník později řekl policii, že dospívající snil o práci pro Apple. Soudce, který se zabývá daným případem, údajně udělil osmiměsíční probační dohled a řekl, že nebude zaznamenáno žádné odsouzení. Soud také slyšel, že student byl od té doby přijat na univerzitu ke studiu kriminologie a kybernetické bezpečnosti.

Mezinárodní vyšetřování začalo, když společnost Apple detekovala neoprávněný přístup a zablokovala zdroj narušení. Společnost to oznámila FBI, která informaci předala australské federální policii. Prokurátoři řekli, že u studenta objevili několik souborů ve složce na počítači, která byla nazvaná „hackery hack hack“, stejně jako zařízení s adresami IP, které odpovídaly zdroji narušení. V návaznosti na zprávy případu společnost Apple vydala prohlášení, které zákazníky ujišťuje, že nebyly v průběhu incidentu ohroženy žádné osobní údaje.

Zdroj: macrumors.com