Dlouho očekávaná nabíjecí podložka AirPower, která je navržena tak, aby nabíjela iPhone, Apple Watch a AirPods najednou, se na dnešní události Apple Keynote Event, vůbec neobjevila.



Apple nezmínil AirPower vůbec, a to ani přes skutečnost, že je to již celý rok, od té doby, co zařízení bylo oznámeno v září 2017 vedle iPhonu X. Kromě toho, že se AirPower stále neobjevila, společnost Apple také odstranila veškeré zmínky o zařízení z jejich webových stránek. Hledání AirPower nic neukáže a jediné místo, kde je AirPower uvedeno je na stránce AirPods. V této části je zobrazena funkce AirPower vedle popisu volitelného  pouzdra pro bezdrátové nabíjení, který je zde uveden jako momentálně nedostupný.

Bezdrátové pouzdro pro nabíjení AirPods bylo určeno k prodeji vedle AirPower, aby bylo možné bezdrátové nabíjení AirPods. V tomto okamžiku není jasné, co se děje s AirPower. Společnost Apple původně uvedla, že zařízení bude vydáno v roce 2018. Je zřejmé, že je ještě třeba vyřešit technické detaily a na začátku letošního roku se říkalo, že Apple stále pracuje na problémech s přehřátím. Apple má ještě několik měsíců na splnění svého termínu vydání, takže je možné, že se dočkáme prostřednictvím tiskové zprávy v říjnu, listopadu nebo prosinci.

Zdroj: macrumors.com