Nové modely iPhone Xs, iPhone Xs Max a iPhone Xr jsou vybaveny podporou funkce Dual SIM prostřednictvím standardního slotu nano-SIM a funkce eSIM, která byla dříve použita v modelech iPadu.



Podle webové stránky společnosti Apple funkce eSIM nebude k dispozici po uvedení nových telefonů, ale až poté, co vyjde aktualizace softwaru iOS 12. Dual SIM umožní iPhone Xs, Xs Max a Xr podporovat dva mobilní operátory. To je užitečné pro lidi, kteří mají dvě telefonní čísla pro práci a osobní potřebu. Obě čísla mohou přijímat volání, MMS a SMS zprávy, ale současně může používat pouze jednu mobilní datovou síť. To znamená, že je-li jedno číslo použito pro volání, hovor na druhé číslo přejde do hlasové schránky. V nastaveních systému iOS 12 bude k dispozici část pro vytvoření výchozího čísla a označení obou SIM, přičemž společnost Apple tyto vlastnosti uvede v dokumentu podpory.

Budete moci snadno volat, přijímat hovory z obou čísel a přepínat telefonní čísla pro volání. Ne všichni operátoři podporují funkci eSIM, ale ve Spojených státech to bude pracovat s Verizon, AT & T a T-Mobile. Funkce Dual SIM bude k dispozici ve všech nových modelech iPhonu a zdá se, že bude k dispozici ve všech zemích, a to navzdory zprávám naznačujícím, že by to mohlo být omezeno na země, kde je použití Dual SIM více populární. eSIM ale nejsou povoleny v Číně, takže v této oblasti speciálně uvádí společnost Apple iPhony, které podporují dvě fyzické SIM karty. Jiné země budou mít zařízení, která podporují jednu fyzickou SIM kartu a jednu eSIM.

Zdroj: macrumors.com