Instagram testuje novou funkci, která umožňuje uživatelům označit přátele ve videích (prostřednictvím TechCrunch). Tato funkce používá stejnou ikonu, kterou najdete v levém dolním rohu při označování fotografií.



Rozdíl je, že odkazuje na samostatnou stránku obsahující všechny osoby označené ve videu. Na této stránce s názvem „Lidé v tomto videu“ jsou také uvedeni uživatelé, kteří jsou upozorněni o sdíleném obsahu. V současné době se videa nekopírují na profily označených uživatelů, ale to se může změnit, pokud se Instagram v budoucnu rozhodne tuto funkci rozšířit. Funkce je momentálně dostupna pouze v mobilní verzi.

Společnost Instagram také potvrdila, že je v současné době k dispozici pouze malému procentu uživatelů, kteří se ji rozhodli vyzkoušet. V aplikaci Instagram bylo od roku 2013 možné označování fotografií, přičemž tato funkce byla rozšířena o další možnosti, jako je označování produktů a označování přátel v příbězích. TechCrunch poznamenává, že zavedení této funkce by mohlo umožnit uživatelům snadnější sdílení videí propagujících své oblíbené produkty, místa a značky.

Zdroj: macrumors.com