Jednou ze skvělých nových vlastností u iPhone Xs a iPhone Xs Max je lepší odolnost proti vodě a prachu, přičemž obě zařízení nyní nabízejí ocenění IP68, což se vyrovná zařízení Samsung Galaxy S9.



Ocenění IP68 znamená, že zařízení iPhone Xs a iPhone Xs Max jsou voděodolné až do hloubky dvou metrů po dobu přibližně 30 minut. Ocenění IP6x se týká odolnosti proti prachu, zatímco 8 představuje odolnost proti vodě. Apple neposkytuje opravu při způsobených škodách, takže je vždy lepší být opatrný při vystavení iPhonu vodě či prachu. Apple také upozorňuje, že voděodolnost může časem slábnout, což je další důvod, proč je nejlepší, aby se iPhony úmyslně nevystavovaly vlhkosti.

Obecně platí, že iPhone Xs, iPhone Xs Max a iPhone Xr vydrží, když vám na něj omylem kápne voda, nebo ho můžete používat při dešti. Apple Watch Series 4, které byly také dnes představeny nadále vykazují stejnou odolnost proti vodě jako Apple Watch Series 3. Jsou odolné do 50 metrů podle normy ISO 22810: 2010. To znamená, že Apple Watch Series 4 jsou vhodné do mělké vody, jako je plavání v bazénu nebo v oceánu, ale neměl by být používán pro potápění, vodní lyžování nebo jiné aktivity, které zahrnují vystavení hluboké vody.

Zdroj: macrumors.com