V testu spuštění aplikace, iPhone Xs Max a Samsung Galaxy Note 9 slušně zabojovali. PhoneBuff využívá robotové ramena pro spolehlivé otevření a přepínání aplikací, aby se odstranila lidská chyba.



Tyto testy nazvané „relay race“ zahrnují spuštění stejných aplikací v telefonu iPhone a Samsung a jejich opětovné otevření v opačném pořadí. V porovnatelném testu v loňském roce vyhrál Samsung Galaxy Note 8, porovnáván byl tehdy s iPhone 8 Plus.

V letošní generaci iPhonů zvýšil Apple paměť RAM v iPhone Xs na 4 GB. Note 9 má neuvěřitelných 8 GB. Nicméně, je to dost na to, aby byl iPhone rychlejší dokonce o 15 sekund, což je rozdíl deset procent. 4 GB stačilo na to, aby iPhone Xs uchovával v paměti všech 16 aplikací pro druhé kolo kromě Starbucks. Galaxy Note 9 uchoval všechny aplikace v paměti, ale trvalo velmi dlouho než se poprvé načetly. Zde je graf porovnávající počáteční časy spuštění (iPhone Xs Max je označen černou barvou, Note 9 modrou). iPhone je rychlejší při načítání každé aplikace mimo Facebook a Spotify. A to díky kombinaci výkonného čipu A12 a zlepšení doby spuštění aplikace zavedené v iOS 12.

Nakonec spouštěcí souboje aplikací se ve skutečnosti nevztahují na to, jak běžní lidé používají svá zařízení, ale je to slušná simulace reálného výkonu pro průměrného člověka, který přepíná mezi aplikacemi pro posílání zpráv a mediálními aplikacemi, stejně jako přepínání mezi jednotlivými hry.

Zdroj: 9to5mac.com