Když Apple představil iPhone Xs s čipem A12 Bionic, uvedl také že zařízení má zlepšený výkon oproti loňskému iPhone X. Zejména společnost uvedla, že dvě vysoce výkonná jádra jsou až o 15% rychlejší a využívají až o 40% méně energie a grafický procesor je až o 50% rychlejší.



Společnost Macworld se rozhodla provést benchmark testy, aby se o tom přesvědčila. Každý test byl proveden několikrát, což umožňuje, aby telefon vychladl mezi jednotlivými testy. Provádějí se v režimu letadla, pokud je to možné a nejsou nainstalovány žádné jiné aplikace. „Děláme vše proto, abychom pomohli odstranit nesrovnalosti a umožnili každému zařízení dosáhnout svého nejlepšího výsledku.“ Testy nalezly pouze malé rozdíly mezi iPhone Xs a Xs Max, s výjimkou životnosti baterie. iPhone Xs Max vydržel přibližně o 20% déle, jak byste očekávali od větší baterie.

GEEKBENCH 4
Geekbench 4 je nejoblíbenějším benchmark testem, protože je dostupný nejen na široké škále platforem, ale je kalibrován tak, aby byl široce srovnatelný mezi mobilními zařízeními a počítači. Jednoduchý výkon zařízení iPhone Xs by měl být o 15% rychlejší než iPhone X a testy ukázaly, že je průměrně o 13% rychlejší. Test GPU měl prokázat 50% zlepšení, aby odpovídal tvrzení Apple, ale byl o něco méně než 40% rychlejší než iPhone X.

3DMARK SLING SHOT
Jedním z překvapení bylo, že 3DMark Sling Shot – další populární GPU výkonnostní test – ukázal prakticky stejné rychlosti jako iPhone X. MacWorld je Jason Cross má teorii o tom, proč tomu tak je. Co se stalo s „až 50 procenty“ zlepšení GPU rychlost? Je docela možné, že tento test se všemi jeho aktivy je zcela omezen paměťovou šířkou pásma a výkonem vyrovnávací paměti spíše než schopností GPU.

Zdroj: 9to5mac.com