Komise pro mezinárodní obchod Spojených států nebude blokovat dovozy iPhonů v probíhajícím případu Apple vs. Qualcomm, píše agentura Reuters. Společnost Qualcomm požádala ITC, aby zakázala dovoz modelů iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X, které používají čipy od společnosti Intel.



Qualcomm nepožádala o zákaz používání telefonů iPhone, které používají čipy Qualcomm LTE, s odůvodněním, že je pravděpodobné, že bude udělen omezenější příkaz k vyloučení. ITC uvedla v pátek, že zatímco Apple porušuje patent týkající se technologie správy napájení, zákaz nebude zaveden. Soudce citoval faktory veřejného zájmu jako jeden z důvodů, proč soud rozhodl proti Qualcomm. Ani Apple, ani Qualcomm zatím nepotvrdili rozhodnutí, ale pro Apple je to významné vítězství ve své měsíční právní bitvě s Qualcomm.

Obě společnosti se zapletly do stále častějšího právního konfliktu, který začal v lednu 2017. Od té doby Qualcomm a Apple podali více než deset soudních sporů proti sobě. Apple obvinil Qualcomm, že zaplatil neoprávněné poplatky za technologie, s nimiž nemají nic společného, zatímco Qualcomm tvrdí, že jeho vynálezy tvoří základní moderní mobilní komunikaci. Začátkem tohoto týdne Qualcomm dále zpochybnil spor tím, že obvinil Apple z poskytnutí důvěrných obchodních informací a obchodních tajemství, které Qualcomm odcizila od společnosti Intel.

Zdroj: macrumors.com