Společnost MacPaw dnes vydala software CleanMyMac X, aktualizovanou verzi softwaru CleanMyMac, který je navržen tak, aby uživatelům pomohl zbavit se nežádoucích souborů a vyčistit místo na počítačích Mac.



Podle společnosti MacPaw nabízí CleanMyMac X novou možnost odstraňování škodlivého softwaru a 14 nástrojů pro optimalizaci macOS. Nabízí také Menu pro rychlý přístup k volbám CleanMyMac X, rozšířenou bezpečnostní databázi a personalizované tipy pro vyčištění. Funkce inteligentního skenování nabízí rychlé a úplné skenování systému Mac s možnostmi vyčištění, ochrany a rychlého odstranění nepotřebných systémových, nevyžádaných a škodlivých programů a současně nabízí tipy pro optimalizaci výkonu. Skenování pomocí CleanMyMac X je až třikrát rychlejší než předchozí software CleanMyMac 3, zatímco nový nástroj Malware Removal zkontroluje zranitelnosti a zbaví systém podezřelých souborů.

Optimalizační funkce poskytuje nástroje pro správu přihlašovacích položek, spouštěcích aplikací a vestavěný asistent poskytne vysvětlení, připomínky k pravidelným kontrolám a další optimalizační kroky, jejichž cílem je zlepšit výkon. Všechny tyto nástroje jsou spuštěny při použití možnosti inteligentního skenování, ale existují také jednotlivé ovládací prvky pro vyčištění nevyžádané pošty, přílohy pošty a koše. Skenování škodlivého softwaru lze také provádět jednotlivě, stejně jako optimalizace skenování, a také můžete pomocí nástroje odinstalovat a aktualizovat aplikace. CleanMyMac X stojí 39,95 dolarů za rok, nebo 89,95 dolarů jednorázově.

Zdroj: macrumors.com