Během Apple Keynote Event jsme se dozvěděli, že iOS 12 bude zveřejněn v pondělí 17. září. Pokud se chcete ujistit, že jste  připraveni na aktualizaci softwaru postupujte podle následujících pokynů.



Zatímco letošní aktualizace soustředí pozornost na výkon a spolehlivost, stále existuje mnoho nových funkcí, které nabízejí vše od vyšší produktivity se seskupenými oznámeními k některým zaměřeným na zasílání zpráv po zábavu – Memoji. Pojďme se podívat, jak se nejlépe připravit na iOS 12.

Kompatibilita

Skvělou zprávou je, že všechny telefony, které momentálně mají iOS 11 jsou kompatibilní  s iOS 12. Tedy i iPhone 5s a novější, iPad mini 2/iPad Air a novější a 6. generace iPod touch.

Vyčistěte zařízení

Před zálohováním zařízení je skvělé vyčistit váš iPhone nebo iPad, zejména pokud jde o obsah, jako jsou fotografie, videa a zprávy, které mohou zabrat hodně místa.

Proveďte nové zálohy

Bez ohledu na to, zda chcete nastavit váš iPhone nebo iPad jako nové zařízení pro iOS 12 nebo přenést všechna stávající data, je nejlepší vytvořit nové zálohy.

Pokud používáte (nebo byste chtěli použít) iCloud k zálohování zařízení, můžete zkontrolovat poslední zálohu nebo dokončit novou zálohu pomocí NastaveníVaše jménoiCloudÚložiště iCloud. K dalším možnostem zálohování dat patří externí jednotky, jako je iDisc Flash Drive od společnosti SanDisk, které se připojují přímo do zařízení iPhone/iPad i do jakéhokoli počítače.

Zdroj: 9to5mac.com