V rámci digitálního zdraví společnost Apple představila v systému iOS 12 některé vylepšení způsobu, jakým lze spravovat oznámení o aplikaci, což uživatelům umožňuje snadněji snížit počet denních rozptýlení.



Jedna z těchto nových funkcí vám umožní rychle upravit budoucí chování oznámení o aplikaci, kdykoli se objeví na uzamčené obrazovce nebo v oznamovacím centru. Zde je návod, jak ji co nejvíce využít.

Jak spravovat oznámení o aplikaci v systému iOS 12

Při příštím zobrazení upozornění v centru oznámení nebo na uzamčené obrazovce přejetím prstem doleva vyberte možnost Spravovat. Případně, pokud vaše zařízení podporuje technologii 3D Touch, stisknte na upozornění a potom klepněte na tři body v pravém horním rohu oznámení.

Na obrazovce se objeví vyskakovací okno Spravovat oznámení se dvěma možnostmi modrých tlačítek. Doručovat potichu zajistí, že budoucí výstrahy z této aplikace budou zobrazeny pouze v Oznamovacím centru (k nimž přistoupíte tak, že přejdete dolů z horní části obrazovky zařízení). Všimněte si, že pokud zvolíte tuto možnost znamená to, že upozornění se již nezobrazí na uzamčené obrazovce a nezobrazí se banner ani odznak. Také vypíná všechna upozornění na zvuk nebo vibrace nastavená pro přidruženou aplikaci. Pokud tuto možnost zapnete a později se rozhodnete, že ji chcete změnit, postupujte stejně, jenom místo Doručovat potichu klikněte na Poutat pozornost pro obnovení předchozích nastavení.

Druhá možnost, Vypnout, úplně zakáže všechny oznámení pro příslušnou aplikaci. Klepněte na toto tlačítko a budete vyzváni k potvrzení. Pod dvěma velkými modrými tlačítky je tlačítko Nastavení, které vás přenese k jednotlivým možnostem, které jsou zpravidla přístupné prostřednictvím aplikace Nastavení. Odtud můžete upravit, které upozornění se mají zobrazovat (pokud vůbec), povolit nebo zakázat zvuky a odznaky, vybrat možnosti náhledu upozornění (Vždy, když je odemčeno, nikdy) a zvolit, jak mají být oznámení seskupována (Automaticky, Podle aplikace, Vypnuto).

Zdroj: macrumors.com