Včera byl oficiální den zahájení prodeje iPhone Xs a iPhone Xs Max. Rozhodně nejpozoruhodnější je, že letošní modely obsahují největší displej, který byl kdy byl k dostání – jedná se konkrétně o 6,5-palcový iPhone Xs Max.



Podívejte se na praktické video, které vám představí některé z oblíbených funkcí iPhone Xs.

Stejné dva telefony

Na rozdíl od telefonů typu Plus v minulosti, které obsahovaly lepší kamery, mimo počet pixelů a velikost těla/baterie, jsou oba modely iPhone Xs téměř identické. To je skvělá věc pro ty, kteří chtějí mít menší iPhone, ale nechtějí obětovat výkon fotoaparátu.

6,5-palcový displej

Letošní iPhone Xs Max představuje debut největšího displeje v historii iPhonu. Díky konstrukci od okraje k okraji je iPhone Xs Max schopen nabídnout masivní 6,5-palcový displej do těla telefonu, který je o něco menší než iPhone 8 Plus v šířce a délce.

Nové živé tapety

iPhone Xs a Xs Max mají tři nové živé tapety, které přispívají k zdůraznění displeje Super Retina HD.

Nerezová ocelová zlatá povrchová úprava

Minulý rok nám iPhone X nabídl šedé a stříbrné nerezové pásy kolem vnějšího okraje telefonu. Letošní modely iPhone Xs mají novou zlatou úpravu a skutečně vyniká.

Zlatý pás na iPhone Xs není růžové zlato a ani žluté zlato, ale něco mezi tím.

Nikdy jsem nebyla fanouškem zlatých barev na technologických zařízeních, protože mají tendenci vypadat směšně, ale zlatý pás z nerezové oceli kontrastuje s černým rámečkem na iPhone Xs a vypadá skvěle.

Zadní část telefonu je zdokonalená verze zlaté barvy, kterou jsme viděli na iPhone 8 Plus, což výborně doplňuje pás z nerezové oceli.

Zlepšená odolnost skla

Stejně jako loňský iPhone X, iPhone Xs a Xs Max mají sklo na přední i zadní straně telefonu. To znamená, že pokud zařízení spadne, je větší pravděpodobnost rozbitého skla. Společnost Apple použila sklo, které je podle něj nejsilnějším sklem, které se kdy objevilo v telefonu.

Lepší širokoúhlý fotoaparát

Širokoúhlá kamera iPhone Xs je vybavena snímačem, který je o 32% větší. Vzhledem k tomu, že si zachovává stejné množství megapixelů (12) jako svůj předchůdce, jsou pixely, které jsou fyzicky větší výrazně šetrnější. Nabízí lepší snímky při nízkým osvětlení a lepšímu celkovému obrazu, který vyžaduje méně práce.

Vylepšený True Tone Flash

Vylepšený True Tone Flash na iPhone Xs je dodáván s novým pokročilým systémem detekce blikání. Fotografie pořízené pomocí blesku vypadají velmi přirozeně.

60 FPS TrueDepth Camera

TrueDepth je také aktualizován, nabízí 7 megapixelový senzor, který je dvakrát rychlejší než jeho předchůdce. Poprvé v zařízení iPhone je přední fotoaparát schopen natáčet video v rozlišení 60 snímků za sekundu.

Aktualizovaná TrueDepth Camera by měla pracovat ruku v ruce s jinými technologiemi, aby mohla nabídnout lepší selfie, rychlejší ověřování Face ID a lepší výkon Animoji.

Smart HDR

Díky zdokonalenému procesoru Image Signal Processor uvnitř iPhone Xs, Apple uvádí, že je schopen převzít koncept HDR fotografie na další úroveň. Smart HDR využívá čtyřbarevný vyrovnávací paměť pro fotografování s nulovým zpožděním fotoaparátu. Také zachycuje sekundární interní snímky, které jsou natočeny na různých úrovních expozice, čímž zvýrazní detaily a podrobnosti stínu.

Všechny tyto snímky jsou analyzovány za chodu a nejlepší části každého snímku jsou sloučeny, aby vytvořily jednu kompozitní fotografii. To vše je díky vylepšenému procesoru obrazových signálů, který pracuje společně s upgradovaným neuronovým motorem A12 a umožňuje iPhone Xs provádět až 1 bilion operací na jednu fotografii.

Nastavitelná hloubka 

Při úpravě fotografií v režimu Portrét v aplikaci Fotky v iPhone Xs se v dolní části rozhraní zobrazí nový posuvník hloubky.

Tento posuvník umožňuje dynamickou úpravu hloubky ostrosti od f/1,4 do f/16, což umožňuje efektivně ovládat rozostření pozadí. Není to poprvé, co jsme na iPhone viděli takovou funkci, protože některé aplikace pro fotoaparáty třetích stran již mají podobné funkce k dispozici. Je to ale poprvé, co vidíme tuto funkci přímo ve vlastní aplikaci Apple.

Stereofonní nahrávání videa

Díky čtyřem mikrofonům zabudovaným do zařízení iPhone Xs mohou uživatelé nyní nahrávat videa se stereofonním zvukem. To znamená, že stereofonní reproduktory na zařízení jsou nyní schopny přesně přehrávat stereofonní videa pořízená na samotném iPhone Xs.

Rozšířený dynamický rozsah videa

Při snímání videa je iPhone Xs schopen poskytnout rozšířený dynamický rozsah, který pomáhá při situacích s nízkou intenzitou osvětlení. Pokud klepnete na NastaveníFotoaparátNahrávání videa, najdete zde novou funkci Automatické nízké světlo FPS. Toto nastavení sníží frekvenci snímků na 24 FPS za chodu, když budete natáčet při nízkém osvětlení.

Pokročilé Face ID

Face ID nebyla dokonalá funkce. Byla pomalejší než Touch ID v mnoha případech a stále má problémy s autentizací v určitých situacích (např. v posteli). S iPhone Xs, Apple zlepšil autentizaci Face ID tím, co nazývá Advanced FaceID. Využívá pokročilou technologii Secure Enclave a nové algoritmy k urychlení výkonu.

A12 Bionic

Nový čip A12 je prvním 7 nanometrovým čipem a stejně jako jeho předchůdce má procesor 6 jader. Apple tvrdí, že tyto jádra jsou až o 15 procent rychlejší, zatímco výkonnostní jádra jsou až o 50% nižší.

Čip A11 byl vybaven 2-jádrovým Neural Engine, zatímco A12 je vybaven neuvěřitelným 8 jádrovým, který se věnuje strojnímu učení. A12 Bionic je tedy schopen zpracovat 5 bilionů operací za sekundu. Mezi další pozoruhodné funkce patří zdokonalený procesor ISP (Image Signal Processor), který spolupracuje s fotoaparáty iPhone Xs. K dispozici je také vylepšený řadič úložišť, který může pojmout dvakrát tolik vnitřního úložiště než dříve.

4 GB RAM

iPhone Xs je první s 4 GB paměti RAM. Předcházející iPhone X nabízí 3 GB paměti.

512 GB úložiště

iPhone Xs je také první iPhone, který je k dispozici s 512 GB interního úložiště. To je díky výše zmíněnému rozšířenému řadiči úložišť.

Zlepšená odolnost proti vodě

iPhone Xs je první iPhone, který získal hodnocení IP68, které nejenže poskytuje zvýšenou odolnost proti prachu, ale také znamená, že telefon může být ponořen do vody až do maximální hloubky 2 metry po dobu až 30 minut.

Možnost eSIM + Dual SIM

Dalším prvkem v iPhone Xs je začlenění funkce eSIM, která se v iPadu objevila již delší dobu, ale debutuje na hardwaru iPhonu. eSIM nebo-li elektronická SIM umožňuje uživatelům připojit se k bezdrátovým sítím bez fyzické SIM karty.

LTE

Jednou z funkcí iPhone Xs a Xs Max, je vylepšená mobilní podpora. Nová gigabitová třída LTE s 4×4 MIMO je v iPhonu poprvé. Je to také první iPhone s podporou pásma 71, které pomůže uživatelům ve venkovských oblastech s T-Mobile LTE.

Rychlejší bezdrátové nabíjení

iPhone Xs a Xs Max nabízejí rychlejší bezdrátové nabíjení díky novému těsnějšímu designu. Tento design zajišťuje lepší kontakt s použitou bezdrátovou nabíječkou, což má za následek mírně vyšší rychlost nabíjení. Jinými slovy, neexistuje žádné skutečné technologické zlepšení, které by bylo možno nalézt v nejnovějších zařízeních Apple, je to spíše zdokonalení oproti předchozímu hardwaru.

Vyšší životnost baterie

iPhone Xs poskytuje dalších 30 minut výdrže baterie než iPhone X. iPhone Xs Max, s největší baterií, která se kdy v iPhonu objevila, poskytuje až jednu a půl hodiny další výdrž baterie.

Zdroj: 9to5mac.com