Apple Watch Series 4, které byly představeny minulý týden, obsahují nový dvoujádrový čip S4, který je výrazně rychlejší než čip S3 v Apple Watch Series 3 a samozřejmě i čipy používané u starších modelů Apple Watch.



Provedli jsme srovnání Apple Watch Series 4 s Apple Watch Series 1, Series 2 a Series 3, abychom zjistili, jak se zlepšily od prvního představení v roce 2015. Podle Apple, čip obsažený v letošních Apple Watch je dvakrát rychlejší než čip S3 předchozí generace. Jeho vylepšená funkčnost a rychlost nabízí lepší výdrž baterie a nové funkce týkající se zdraví, jako je například EKG. V našem testování jsme srovnávali úkoly Apple Watch jako je restartování, otevírání aplikací a aktivace Siri, aby se ukázaly rychlostní rozdíly mezi každou generací. Není divu, že Series 4 byla nejrychlejší, ale pro spoustu úkolů nebyly viděny žádné rozdíly.

Při porovnávání Series 4 s Series 2 a staršími, můžete vidět impozantní zlepšení, které Apple učinil v průběhu posledních tří let. Zatímco u Apple Watch Series 4 trvalo 40 sekund než se restartovaly, u Series 2 to trvalo téměř čtyři minuty, u Series 1 tři minuty a u Series 0 pět minut. Při otevírání aplikací jsme neviděli žádný větší rozdíl mezi Series 3 a 4 pro většinu testů, ale Series 4 byla vždy o něco rychlejší. U Series 2 a starších se aplikace otevírají mnohem déle, a v některých případech, jako  Apple Watch Series 0, otevření aplikace trvalo tak dlouho, až jsme to vzdali.

Zdroj: macrumors.com