iPhone X a iPhone Xs si jsou velmi podobné z hlediska designu, ale pokud máte nyní iPhone X a budete si kupovat iPhone Xs, jistě vás bude zajímat, zda budete muset pořizovat i nová pouzdra, nebo vám budou stačit ty, které máte.



Zařízení iPhone X a iPhone Xs mají stejné rozměry. To by mohlo teoreticky znamenat, že všechna pouzdra, která nyní máte na iPhone X se budou perfektně hodit i na iPhone Xs. To však nemusí být pravda. Jak jsme poznamenali, fotoaparát na iPhone Xs je o něco větší, než je na iPhone X pravděpodobně kvůli snímači, který je o 32 procent větší než ten na iPhone X. Je třeba poznamenat, že společnost Apple neprodává pouzdra iPhone X jako kompatibilní s iPhone Xs.

Otvor pro fotoaparát v pouzdře na iPhone X měří na výšku 25,39 mm, zatímco otvor na pouzdře pro iPhone Xs má 25,6 mm. Co to tedy znamená? Ve většině připadů budete moci použít pouzdro pro iPhone X i na iPhone Xs nebo naopak. Kolem fotoaparátu to bude možná působit trochu nedokonale, ale neovlivní to fotoaparát samotný nebo kvalitu fotografie. Výrobci pouzder třetích stran jsou obecně daleko méně přesní než Apple, což je důvod, proč některé společnosti uvádějí na trh svá pouzdra jako kompatibilní pro oba telefony.

Zdroj: 9to5mac.com