Dodavatel objektivů Largan Precision, který dodává objektivy společnosti Apple vyvíjí speciální černou vrstvu pro čočky, které se nachází na přední straně smartphonů, uvedl Jeff Pu, analytik čínské investiční firmy GF Securities.



Výzkumná zpráva Jeffa Pu, kterou sdílí tchajwanské publikace Economic Daily News a MoneyDJ, tvrdí, že jeden nebo dva výrobci smartphonů by mohli tuto technologii použít již v roce 2020. Vzhledem k tomu, že společnost Largan má vztah se společností Apple, tak se spekuluje, že by se speciální povlak mohl použít na budoucí iPhony.

Přeložená verze zprávy Economic Daily News a MoneyDJ říká, že speciální vrstva by umožnila objektivu přední kamery úplně zmizet, kdy povlak bude čistě černý. Přední objektiv fotoaparátu na iPhonech se dobře hodí do zářezu, ale je viditelný z určitých úhlů a světelných podmínek. Zvláštní nátěr by pravděpodobně činil objektiv pro oko zcela neviditelný.

Návrhář společnosti Apple, Jony Ive, už dlouho snil o tom, že pření strana bude vypadat jako jediný kus skla a skrytí předního objektivu fotoaparátu by byl dalším krokem k tomuto cíli.

Zdroj: macrumors.com