iPhone X a iPhone Xs mají mnoho podobného co se týká designu, ale jako vždy, jedna z největších otázek je, zda se model iPhonu Xs vejde do pouzdra pro iPhone X.



Oba modely mají stejné rozměry 143,6 x 70,9 x 7,7 mm. To zdánlivě znamená, že všechny pouzdra pro iPhone X se budou perfektně hodit pro iPhone Xs. To však není nutně pravda, protože fotoaparát na iPhonu Xs je o něco větší, než je na iPhonu X. To je pravděpodobně kvůli tomu, že iPhone Xs má širokoúhlý snímač, který je o 32 procent větší než na iPhonu X.

Fotoaparát iPhonu Xs měří na výšku 25,50 mm, což je o něco větší než na iPhonu X, který má výšku fotoaparátu 24,13 mm. Otvor pro fotoaparát v případě iPhonu X měří na výšku 25,39 mm, zatímco výřez pro fotoaparát iPhonu Xs měří na výšku 25,6 mm. 

Z toho je tedy zřejmé, že bude možné použít pouzdra pro iPhone X na iPhone Xs a naopak, ovšem mohlo by to být trochu nedokonalé z důvodu otvoru kolem fotoaparátu. Rozměr otvoru však vůbec neovlivní technologii fotoaparátu nebo kvalitu fotografie.

Společnost Apple neprodává pouzdra na iPhone X jako kompatibilní s iPhone Xs a naopak. Výrobci pouzder třetích stran jsou obecně daleko méně přesní než Apple, což je důvod, proč některé společnosti uvádějí na trh své pouzdra pro iPhone X a iPhone Xs jako stejné.

Zdroj: 9to5mac.com