Apple v pátek v noci potvrdil trvalé odebrání aplikace Infowars, ale místo toho, aby uvedl konkrétní důvod pro toto opatření, jenom citoval vlastní obecné zásady App Store, které zakazují obsah, který je urážlivý, vulgární nebo rasistický.



Na začátku minulého měsíce Apple odstranil celé knihovny pěti podcastů Infowars prý na základě toho, že nebude tolerovat projev nenávisti. V té době obhajoval své rozhodnutí neodstranit aplikaci Infowars a říkal, že App Store je místo pro všechny, pokud aplikace respektují uživatele s různými názory. Apple také poznamenal, že i nadále sleduje aplikace pro porušení svých pokynů a v případě potřeby je odstraní.

Někteří považovali tento postoj za zvláštní, neboť mobilní aplikace Infowars nabízela uživatelům téměř totéž, co bylo odstraněno z platformy Podcasty. Účet Alexe Jonesa a Infowars byl také pozastaven na Twitteru. Sociální síť uvedla, že pozastavení bylo založeno na nově zveřejněných twetech a videích, které údajně porušují její zásady, včetně předchozích porušení pravidel Twitteru.

Zdroj: macrumors.com