Během Apple Keynote Event společnost uvedla, že iPhone Xs a iPhone Xs Max představují nejodolnější displej telefonu na světě a kanál TechSmartt na YouTube provedl test pomocí několika různých pádů.



Prvním testem, který TechSmartt provedl, je test pádu z kapsy. Během tohoto testu  iPhone X, iPhone Xs a iPhone Xs Max spadl z kapsy. Možná není překvapením, že všechny tři zařízení se po testu nepoškodily. Dalším testem je test na výšku hlavy. Všechna tři zařízení spadla z podobné výšky, jako kdybyste zrovna telefonovali. Během tohoto testu se na iPhonu X objevily podél displeje pěkné praskliny, zatímco iPhone Xs vypadá téměř v pořádku a iPhone Xs Max měl jen malou prasklinu nahoře. V neposlední řadě byl také zkoušen pád z výšky 10 stop. U iPhone X se zadní sklo rozpadne při nárazu, zatímco iPhone Xs je opět nepoškozen.

Displej iPhone Xs Max se roztříští, když dopadne displejem na beton, což způsobí poruchu displeje. Celkově jsou tyto typy testů spíše obecným pohledem na to, jak jsou telefony odolné, a také poskytují dobrou zábavu. Samozřejmě, když spadne iPhone na zem, záleží na spoustě věcí, od toho, jak zařízení dopadne na zem, úhel nárazu a mnoho dalšího. Zda mají tyto iPhony opravdu nejodolnější displej na světě, jak Apple tvrdí, je těžké potvrdit. I když se zdá, že tento test naznačuje určité zlepšení, výsledky se v reálném světě samozřejmě liší. Dále budou mezi modely s rozměrem 5,8 palců a 6,5 ​​palců vždy existovat rozdíly vzhledem k přidané hmotnosti těchto modelů.

Zdroj: 9to5mac.com