Minulý týden nám na Apple Keynote Event chybělo určitě představení AirPower, která byla původně oznámena během události v září 2017. AirPower je nabíjecí podložka, která dokáže nabíjet až tři zařízení současně, ale podle nedávných zpráv společnost Apple měla řadu technických problémů.



Nyní balení iPhone Xs, ale i iOS 12.1, naznačují, že AirPower ještě není úplně ztracena. AirPower je spíše rozšíření standardu Qi, které umožňuje umístit zařízení na libovolnou oblast podložky. Je také vybavena velmi těsnou integrací do systému iOS, takže když nabíjíte iPhone společně s jinými zařízeními, váš iPhone se stává displejem AirPower a zobrazuje stav pro každé zařízení pomocí jednoduchého rozhraní. Složitost AirPower zřejmě způsobila řadu problémů, což je důvod, proč se stále ještě neprodává, a to více než rok po jejím vyhlášení. Původně Apple uvedl, že AirPower bude k dispozici v roce 2018.

Nové důkazy z balení iPhone Xs a softwaru iOS 12.1 naznačují, že i když to může být se zpožděním, vývoj AirPower pokračuje. Když jsme se podívali na iOS 12.1, všimli jsme si, že součást iOS odpovědná za řízení nabíjecího rozhraní, která se objevuje při používání AirPower, byla aktualizována, což znamená, že společnost Apple stále pracuje na projektu. Průvodce „Začínáme“, který je dodáván s iPhone Xs navíc jasně uvádí AirPower. „Umístěte iPhone s obrazovkou směrem nahoru na AirPower nebo na bezdrátovou Qi nabíječku certifikovanou společností Apple,“ je zde uvedeno. Průvodce byl sdílen na Twitteru Gavinem Stephensem. Pokud by Apple plánoval úplné zrušení projektu, rozhodně by se o něm nezmínil v balení zcela nových zařízení.

Zdroj: 9to5mac.com