Američtí teenageři si stále vybírají iPhone nad konkurencí, přičemž 82 procent dotazovaných amerických teenagerů říká, že vlastní iPhone, podle posledního průzkumu společnosti Piper Jaffray (prostřednictvím Business Insider).



Toto číslo se od října 2017 neustále zvyšuje ze 76 procent za duben 2017 na 78 procent a nyní 82 procent, kdy dospívající sdělili, že vlastní iPhone. Když se podíváme do budoucnosti, 86 procent dospívajících respondentů uvedlo, že plánují koupit iPhone jako svůj příští telefon. To je nárůst z 84 procent na jaře. V porovnání s tím 10 procent dospívajících uvedlo, že plánují koupit Android telefon nebo další, což je pokles z 11 procent na jaře.

Mezi další zprávy z tohoto průzkumu patří: 45 procent teenagerů říká, že značka je nejdůležitějším faktorem při rozhodování o nákupu, Amazon je nejlépe preferovanou stránkou a Instagram je nyní nejpoužívanější sociální sítí, protože Facebook čelí neustálému poklesu. Netflix představuje 38 procent denního shlédnutí videa, před YouTube (33 procent), kabelovou televizi (16 procent) a Hulu (5 procent). V tomto průzkumu Piper Jaffray prozkoumal přibližně 8 600 teenagerů ve 47 státech s průměrným věkem 16 let a průměrným příjmem domácnosti ve výši 68 300 dolarů. 44 procent dospívajících bylo dívek, 56 chlapců.

Zdroj: macrumors.com