Nejnovější údaje, které společnost Sensor Tower dnes sdílí (prostřednictvím TechCrunch), ukazují, že ve třetím čtvrtletí roku 2018 si App Store vedl mnohem lépe, pokud jde o výnosy.



Podle údajů získal App Store o téměř 93% více příjmů než Google Play, což je největší rozdíl zaznamenaný firmou Sensor Tower (minimálně od roku 2014). Celkově firma tvrdí, že zhruba 66% příjmů z mobilních aplikací ve výši 18,2 miliardy dolarů generovaných ve třetím čtvrtletí roku 2018 pocházelo z App Store společnosti Apple. To odpovídá zhruba 12 miliardám dolarům získaným pouze z App Store, což je o 23,3% více než před rokem. Ve službě Google Play dosáhly příjmy 6,2 miliardy, což je o 21,5% více než před rokem. Na základě dat se stále zvyšují příjmy obou obchodů.

Například Netflix dosáhl odhadovaných příjmů ve výši 243,7 milionů dolarů na obou platformách. Na straně mobilních her se výdaje na obou platformách meziročně zvýšily o 14,9%, s celkovým výnosem 13,8 miliardy dolarů za čtvrtletí. Samotné hry představovaly téměř 76% všech výnosů z aplikací pro obě platformy ve čtvrtletí. Služba Google Play zcela překonala App Store, pokud jde o celkové stahování aplikací díky levnějším zařízením Android na určitých trzích. Instalace aplikací jsou na obou platformách vyšší o 10,9%.

Zdroj: 9to5mac.com