Apple daruje 1000 Apple Watch na novou studii zaměřenou na sledování biologických změn u lidí s poruchami stravování (prostřednictvím CNBC). Lékařská škola na univerzitě v Severní Karolíně provede studii, která se nazývá BEGIN.



Studie se zaměřuje na to, aby vědci lépe porozuměli poruchám přejídání, při nichž lidé v malém časovém intervalu nekontrolovatelně konzumují velké množství potravin. Lidem, kteří se předají je obvykle diagnostikována bulimie. Studie zapíše 1000 účastníků ve věku 18 let nebo starších, kteří mají zkušenosti s poruchou příjmu potravy nebo je u nich diagnostikována bulimie. Každý účastník dostane zdarma Apple Watch, s podporou Apple, aby vědci mohli monitorovat jejich srdeční frekvenci, aby zjistili, zda existují nějaké signály před záchvatami. Registrovaní účastníci se také zaregistrují pomocí mobilní aplikace nazvané Recovery Record, kterou mohou využít k zaznamenávání svých myšlenek a pocitů, které budou sdílet s odborníkem v oblasti zdravotnictví.

Navíc účastníci obdrží testy na analýzu své genetiky a tělesných bakterií, aby mohli vědci lépe porozumět základním příčinám onemocnění. „Musíme shromažďovat údaje od mnoha lidí, abychom zjistili, co přesně to způsobuje,“ řekla Cynthia Buliková, ředitelka Centra  pro poruchy příjmu potravy a autorka knihy Binge Control: Compact Recovery Guide.
Nakonec vědci doufají, že shromážděná data jim mohou pomoci předpovědět záchvaty příjmu potravy předtím, než k nim dojde. V ideálním případě by to mohlo vést k následné studii, při níž by účastníci dostali nějaké varování, než by se u nich objevil záchvat. Nejméně 30 milionů lidí ve Spojených státech trpí poruchou příjmu potravy, avšak oblast výzkumu zůstává nedostatečně financována.

Zdroj: macrumors.com