Na své výroční konferenci společnost Adobe oznámila, že v roce 2019 uvede pro iPad kompletní verzi Photoshopu. Aplikace Photoshop CC pro iPad bude obsahovat vylepšené rozhraní navržené speciálně pro dotykové zařízení, ale přinese funkčnost, na kterou jsou lidé zvyklí.



Uživatelé aplikace Photoshop budou moci otevřít a upravovat nativní soubory PSD přímo na iPadu pomocí standardních nástrojů pro úpravu obrázků aplikace Photoshop, včetně podpory vrstev. Photoshop na iPadu bude vypadat podobně jako Photoshop na počítači, se všemi stejnými možnostmi panelu nástrojů. Verze pro iPad umožní, aby projekty, na kterých začnete pracovat na iPadu mohly být dokončeny na počítači a naopak. Podle společnosti, Adobe Photoshop pro iPad používá stejnou základnu pro kódování jako jeho počítačový protějšek bez kompromisů ohledně výkonu nebo možnosti úprav.

Na konferenci společnost také představila Project Gemini, novou aplikaci, která bude dostupná pro iPad v roce 2019. Project Gemini je navržen tak, aby zjednodušoval kreslení a malování pracovních postupů s jednoduchou podporou napříč zařízeními. Project Gemini bude synchronizován s aplikací Photoshop. K dispozici bude nejdříve pro iPad, ale společnost Adobe plánuje v budoucnu rozšířit dostupnost i na další zařízení. Další informace o aplikaci Photoshop CC pro iPad a Project Gemini najdete na webových stránkách společnosti Adobe.

Zdroj: macrumors.com