Společnost Apple rozšiřuje své úsilí o sbírání dat do aplikace mapy a mimo aut vybavených zařízeními LIDAR má nyní zaměstnance shromažďující data. Čtenář MacRumors Dante Cesa spatřil člověka, který měl na sobě batoh Apple Maps se sadou LIDAR, GPS a několika kamerami.



To je něco, co bylo dříve zaznamenáno na autech sbírající data do aplikace mapy. Společnost Apple shromažďuje data o ulicích od roku 2015, ale je to poprvé, kdy jsme viděli, že někdo shromažďuje data do aplikace Mapy pěšky. Apple v systému iOS 12 představil aktualizovanou aplikaci Mapy, která byla od základů přepracována pomocí vlastních dat. Společnost slíbila, že to přinese lepší přesnost a podrobnosti.

Nová aplikace Mapy nabízí vylepšení provozu, silničních podmínek v reálném čase, silničních systémů a změn s dalšími detaily a přesností, pokud jde o zobrazení věcí jako je tráva a stromy, parkoviště, a mnohem více. Údaje shromážděné pěšky budou pravděpodobně použity ke zlepšení směrů chodců ve velkých městech, jako je San Francisco. Zdá se, že Apple se po zavedení systému iOS 12 snaží zlepšit svoji aplikaci pro navigaci. Společně se zaměstnancem shromažďujícím data nasadil nové vozy Subaru Impreza, která byla v Los Angeles objevena s novými zařízeními LIDAR.

Zdroj: macrumors.com