Očekává se, že Apple na své události představí nové modely iPadu Pro a nástupce MacBooku Air. Několik zpráv také poukazuje na spuštění iOS 12.1 ve stejný den, pravděpodobně několik hodin po skončení události.



Slyšeli jsme z několika různých zdrojů operátorů, že se připravují na zavádění podpory eSIM pro iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR. Tyto nové iPhony obsahují slot pro elektronickou SIM kartu, která umožňuje poprvé funkcionalitu dual-SIM. Uživatelé budou moci přidat do svého zařízení další SIMku, což umožní dvě telefonní čísla pro hovory a SMS a využít různé datové balíčky nabízené jednotlivými operátory. iPhone XS a iPhone XR obsahují technologii Dual-SIM Dual Standby, což znamená, že obě telefonní čísla mohou být aktivní současně. iPhone bude automaticky přijímat hovory z obou čísel. Funkce eSIM nebyly k dispozici při uvedení iPhonů do prodeje, ale jsou zahrnuty do iOS 12.1.

Slyšeli jsme od několika operátorů v USA a Evropě, že byli informováni, aby začali zavádět eSIM od úterý. Také se domníváme, že Apple Store obdrží speciální QR kódy. Pomocí jejich naskenování se automaticky vyplní potřebné informace o účtu a aktivuje elektronická SIM karta. Apple také aktualizoval svou uživatelskou příručku iOS 12, kde byla tato funkce také uvedena. I když nemáte iPhone s podporou eSIM, můžete si vychutnat mnoho nových funkcí. K dispozici je například více než 70 nových emoji a skupinové volání ve FaceTime. To umožňuje videochat s až 32 lidmi najednou, se stejnou jednoduchostí, na kterou jste zvyklí. Tato funkce vyžaduje iPhone 6s nebo novější z důvodu omezení výkonu starších zařízení.

Zdroj: 9to5mac.com