Společnost Google připravuje aktualizaci aplikace Google Photos, která představuje novou funkci nazvanou „Live album“. Díky algoritmům rozpoznávání obličeje funkce umožňuje uživatelům vytvářet alba, která se automaticky aktualizují.



Jakmile album bude označeno jako Live album, může být sdíleno s ostatními a bude automaticky aktualizováno tak, aby obsahovalo nové snímky, jakmile budou dostupné.
„Každé album můžete změnit na Live album. Vyberte pouze lidi (a domácí mazlíčky), které chcete vložit do alba, a aplikace Google Photos automaticky přidá fotografie těchto lidí do vašeho alba. Potom můžete své album sdílet s rodinou a přáteli, aby mohly být součástí určitých okamžiků – žádné aktualizace nejsou potřeba,“ uvedl Google na svém blogu. Live alba jsou vytvořeny stejným způsobem jako běžné alba, a to výběrem karty Album a klepnutím na ikonu Nové album – na nové obrazovce klepněte na nové nastavení „Automaticky přidávat fotografie lidí a zvířat“ a poté budete moci vybrat ty, které chcete do alba zahrnout.

Zdroj: macrumors.com