Populární simulace farmaření Stardew Valley bude k dispozici pro iOS zařízení od 24. října, oznámil ConcernedApe. Hra je podobná jako například Harvest Moon nebo Animal Crossing.



Je to neuvěřitelně zábavná hra, ve které hráči přebírají roli postavy, která přebírá malou, chátrající farmu svého dědečka a snaží se ji přivést zpět k prosperitě tím, že sází plodiny, chová zvířata a prodává zboží v obchodě. Hráči se také setkají s různými příšerami, budou vydělávat peníze, těžit rudu, poznávat všechny obyvatele města a zapojovat se do různých společenských aktivit uvnitř města. Existují roční období a různé plodiny a aktivity, podle toho, jak hra postupuje v různých letech.

Stardew Valley je plná verze hry, která je téměř identická jako všechny ostatní verze. Byla změněna pro dotykové obrazovky v londýnském mobilním vývojářském studiu The Secret Police. Hra nebude podporovat více hráčů. Ti, kteří hráli tuto hru na PC, budou moci převést svá data do iOS verze pomocí iTunes. Předběžné objednávky jsou možné od dnešního dne za 7,99 dolarů bez nákupu v aplikaci.

Zdroj: macrumors.com