V páté beta verzi systému iOS 12 jsme viděli ikonu, která zobrazovala iPad bez Home Button, zaoblených rohů a bez zářezu, ale byla to jen malá ikona ve widgetu baterie.



Proto nám to neposkytlo mnoho podrobností o designu nového zařízení. Nyní jsme našli podrobnější pohled na design iPadu Pro v iOS. Nová ikona nalezená v systému iOS nabízí podrobnější pohled na iPad Pro, o kterém očekáváme, že bude představen během události v úterý v Brooklynu. Tato ikona zobrazuje iPad se zaoblenými rohy, žádným Home Button a žádným zářezem. Zajímavým aspektem této ikony je, jak velké vypadají rámy ve srovnání s nedávno vydanými iPhony. Mohlo by to být kvůli tomu, jak je ikona postavena, někdy jsou vykresleny tlustší čáry, aby byla ikona „čitelná“ v menších velikostech.

Podobný efekt se objevil i s logem iPhone X, který byl nalezen minulý rok. Dalším zajímavým detailem je, že tlačítko pro probuzení obrazovky je stále nahoře, zatímco nové modely iPhonů jsou vybaveny bočním tlačítkem, který se používá k vyvolání Siri, snímků obrazovky a vypnutí zařízení pomocí kombinace tlačítek. Přítomnost tohoto tlačítka nahoře  by mohlo být pouze designovým rozhodnutím. Na druhou stranu je možné, že iPad Pro nekonec boční tlačítko mít může, jelikož tento návrh může být nedokončený.

Zdroj: 9to5mac.com