Máte-li složky a soubory ve Finderu zobrazené v seznamu, vídíte u každého souboru i jeho velikost, ale ale pokud jde o složky v seznamu, vyhledávací nástroj zobrazí pouze pár pomlček.



Finder přeskočí zobrazování velikostí složek, protože jejich výpočet trvá déle – pokud několik složek obsahuje tisíce souborů, výpočet celkové velikosti pravděpodobně zpomalí Mac. Pokud ale máte pouze malé složky, existuje způsob, jak tuto funkci zapnout.

Chcete-li tak učinit, otevřete příslušnou složku, klikněte pravým tlačítkem a vyberte Volby zobrazení nebo stiskněte klávesy Command-J a zaškrtněte políčko Počítat všechny velikosti. Finder si toto nastavení zapamatuje pro dané umístění.

Pokud hledáte řešení, které umožní vidět velikost složek všude, můžete zvážit zapnutí panelu Náhled. Chcete-li to provést, otevřete okno Finder klikněte pravým tlačítkem a vyberte Volby zobrazení nebo stiskněte klávesy Shift-Command-P a zaškrněte políčko Zobrazit náhledy.

V panelu Náhled se velikost vybrané složky vždy zobrazuje bezprostředně pod názvem složky. Pokud chcete zobrazit pouze tuto jedinou informaci, můžete zvolit Volby zobrazení a zrušit zaškrtnutí všech ostatních informací.

 

Zdroj: macrumors.com