Pamatujte si Apple iMac G3? Ikonický počítač byl velmi pestrý, měl průhlednou zadní stranu a rukojeť, která ho umožňovala nosit. Je těžké uvěřit, že se to bylo už před 20ti lety a jako pocta byl vytvořen tento koncept.



Koncept Apple iMac G3 vytvořil designér Antonio de Rosa, což je jeden z nejlepších tvůrců konceptů, které jsme mohli vidět. Antonio de Rosa zde zachoval některé prvky, které se dnes již neobjevují, jako jsou dva reproduktory pod obrazovkou a také to, co vypadá jako jednotka CD ROM pod logem.

Je tu ještě jedna novinka: možnost ovládat klávesnici stylusem. Může být použita jako samostatná obrazovka, nebo jen dotyková oblast pro kreslení, zoomování, úpravy a další. iMac vypadá trochu velký, ale pokud jde o retro vzhled, je to v pořádku. Je také průhledný, odhaluje některé součásti uvnitř.

V horní části je také klapka, která obsahuje rukojeť pro přenášení. Nejsem si jistá, jestli by se mělo jednat o jeden kus hliníku, ale je to velmi pravděpodobné. Apple iMac 2018 je dodáván v 6 barvách, s transparentním polykarbonátovým krytem a ARM procesorem. K dispozici jsou 3 porty USB 3.0, 3 jednotky Thunderbolt a jedna čtečka karet SD. K dispozici je i kulatá Touchmouse, která je docela originální.

Zdroj: concept-phones.com