Může se stát, že již nebudete chtít využívat Apple účet. Nyní ho můžete trvale smazat na webových stránkách společnosti Apple. My si v dnešním článku ukážeme, jak to můžete udělat.



Schopnost vymazat váš Apple účet byla poprvé představena počátkem roku 2018, kdy společnost Apple spustila webovou stránku Data a soukromí. Tato stránka byla vytvořena především proto, abyste mohli požádat o svá data. Můžete ji ale také použít k trvalému odstranění účtu Apple.

  • Přihlaste se na stránku Data a soukromí pomocí vašeho Apple ID.
  • V závislosti na tom, jak jste svůj účet nastavili, bude pravděpodobně nutné použít dvoufázové ověření.
  • V části Odstranit účet klepněte na tlačítko Začínáme.

Další stránka obsahuje dlouhý seznam co se stane, pokud vymažete svůj účet. K nim patří například to, že nebudete mít přístup k vašim nákupům v iTunes, iBooks a App Store a nebudete moci shlédnout iCloud fotografie, videa a dokumenty. Společnost Apple také doporučuje provést místní kopii nebo zálohování dat nebo získat kopii vašich dat z webové stránky Data a soukromí, než budete pokračovat. Společnost také uvádí, že byste se měli odhlásit z vašich zařízení a webových prohlížečů a zkontrolovat své aktivní odběry dříve, než budete pokračovat. Nakonec Apple vysvětluje: „Smazání účtu je trvalé. Můžete se v budoucnu chtít k němu vrátit, doporučujeme dočasnou deaktivaci namísto odstranění.“

  • Předtím, než smažete účet, společnost Apple vás požádá, abyste uvedli důvod svého rozhodnutí pomocí rozbalovacího rámečku. Pokud váš důvod není uveden, můžete jej určit.
  • Klepněte na tlačítko Pokračovat.
  • Získáte ještě jednu šanci, pro změnění svého rozhodutí. Jakmile ho znovu potvrdíte, váš účet bude smazán.
Zdroj: idownloadblog.com