Nová verze Apple Pencil s procesem párování jako u AirPods bude vydána pro připravovaný iPad Pro s Face ID, který by měl být představen tento měsíc podle Guilherme Rambo.



Nový Apple Pencil bude spárován s iPadem Pro, podobně jako AirPods nebo HomePod. Přepínání mezi zařízeními bude možné bez připojování Apple Pencil k nabíjecímu portu. Není jasné, zda současný model Apple Pencil bude fungovat s novým iPadem. A také není jasné, zda bude nový Apple Pencil kompatibilní s předchozími modely iPad Pro nebo iPadem šesté generace. Mark Gurman sdělil, že Apple pracuje na nové Apple Pencil a nových softwarových nástrojích pro její použití v listopadu 2017, ale až dosud se objevilo jen málo detailů, kromě patentového podání pro přesnější verzi kreslícího nástroje. Současná Apple Pencil byla vydána vedle původního iPadu Pro v listopadu 2015 a od té doby nebyla obnovena.

Nástroj pro kreslení získal podporu v šesté generaci 9,7-palcového iPadu. Rambo uvedl, že nový iPad Pro bude mít displej od okraje k okraji bez Home Button, jak již bylo několikrát uvedeno. Na rozdíl od iPhone X, řekl, nový iPad nebude mít zářez, protože rámečky jsou údajně dostatečně široké, aby vyhovovaly kamerové sadě TrueDepth a senzorovému poli potřebnému pro Face ID. Face ID bude fungovat jak v orientaci na výšku, ta na šířku, podle zprávy. Rambo také potvrzuje zprávy, že bude mít nový magnetický konektor pro připojení příslušenství, jako je například klávesnice Smart Keyboard. Začátkem tohoto roku zprávy a výkres CAD naznačil, že tento konektor bude přemístěn na spodní stranu zařízení.

Zpráva rovněž potvrzuje tvrzení analytika Ming-Chi Kuo, že nový iPad Pro bude mít port USB-C. Nový konektor umožňuje výstup videa 4K HDR s novými nastaveními pro řízení rozlišení, HDR a jasu na připojených externích displejích. Apple pravděpodobně představí iPad Pro s Face ID a nový Apple Pencil na mediální události později tento měsíc, i když zatím nebylo oznámeno žádné datum. Očekává se také, že Apple oznámí nové modely Macu, včetně MacBook nebo MacBook Air, iMac a Mac mini.

Zdroj: macrumors.com