Nově představený MacBook Air s displejem Retina a upgradovanými procesory Intel 8. generace nabízí nejlepší výdrž baterie jaká kdy na MacBooku byla. Nový stroj je vybaven lithiovou baterií o objemu 50,3 wattu.



Nabizí až 12 hodin výdrže baterie při prohlížení webových stránek, 13 hodin při přehrávání filmu v aplikaci iTunes a 30 dní v pohotovostním režimu. Pro srovnání modely MacBook Pro nabízejí až 10 hodin při prohlížení webových stránek a 10 hodin při přehrávání filmů v iTunes, zatímco MacBook nabízí 10 hodin při prohlížení webu a 12 hodin při přehrávání filmu v iTunes. MacBook Air vydrží až dvě hodiny více při prohlížení webových stránek ve srovnání s jinými modely a další hodinu až tři hodiny při sledování filmů. Apple provedl v říjnu testování nového MacBooku Air s parametry 1.6GHz, Intel Core i5, 8 GB RAM a 256 GB SSD.

Test měřil životnost baterie prohlížením 25 oblíbených webů s jasem displeje nastaveným na 75%. Test výdrže baterie při přehrávání filmu měří životnost baterie tím, že přehrává obsah HD 1080p s jasem displeje nastaveným 75%. Pohotovostní test měří životnost baterie tím, že systém je připojený k bezdrátové síti a přihlášen k účtu iCloud se spuštěnými aplikacemi Safari a Mail. Životnost baterie se ale liší podle využití a konfigurace. Nový MacBook Air si můžete objednat dnes za cenu od 35 990 Kč. První objednávky dorazí do 6. listopadu.

Zdroj: macrumors.com