Pokud plánujete koupit nejnovější iPhone společnosti Apple a přemýšlíte, zda si připlatíte a koupíte i AppleCare+, rozhodně se to vyplatí zvážit. Společnost dnes totiž zveřejnila, kolik bude stát opravit iPhone Xr.



Dobrou zprávou je, že náklady na opravy iPhone Xr jsou výrazně nižší než náklady na iPhone X nebo Xs. Špatnou zprávou je, že to stále není levná záležitost – zejména pokud poškodíte něco jiného než displej. Je to proto, že nový iPhone je navžen tak, že téměř jakákoli jiná oprava bude znamenat výměnu celé zadní části a zadního skla telefonu, stejně jako všechno, co se děje uvnitř. Pouze pro poškození displeje zaplatíte 199 dolarů. Pro případné další škody bude cena 399 dolarů. Apple ocenil opravu iPhone Xr na podobné úrovni jako iPhone 8 Plus, což se zdá být spravedlivé vzhledem k tomu, že oba modely mají větší LCD displej.

Pokud se vám poplatky za opravy iPhone Xr zdají příliš vysoké, pak můžete snížit náklady prostřednictvím AppleCare+. Pak zaplatíte 29 dolarů za opravu displeje a 99 dolarů za cokoli jiného. Servis baterie je zdarma. AppleCare+ pro iPhone Xr stojí 149 dolarů. iPhone Xr je k dispozici pro předobjednávku od pátku. Zařízení je k dispozici v šesti barvách a obsahuje čip A12, Face ID a design podobný iPhone Xs. Získáte však LCD displej namísto OLED a jeden zadní fotoaparát.

Zdroj: 9to5mac.com