Pojďte s námi sledovat úterní Apple Keynote, na které kalifornská společnost ukáže nové iPady a Macy. Začínáme už v 14.45 ze studia a s hosty! Ještě před koncem roku se dočkáme jedné a letos zřejmě poslední Apple Keynote. Jako vždy jsme pro vás nachystali živě komentovaný přenos ze studia, kde vás uvítají Tomáš Svoboda a Filip Brož.



Začátek Apple naplánoval na 15.00 našeho času, ale my začínáme přenos už v 14.45. V úterý si tak nalaďte náš web nebo Facebook, přes který videopřenos poběží. Oboje pak budete mít k dispozici na hlavní stránce webu, která bude v tento okamžik plně sloužit jenom této akci. Naplánované video přikládáme už teď.

https://www.facebook.com/applenovinky.cz/videos/2196954637211600/?notif_id=1540836015843681&notif_t=live_video_explicit

Co čekáme od Apple Keynote

Tentokrát se má celá akce točit kolem iPadů a Maců. Očekává se představení nových iPadů Pro, které zřejmě po vzoru posledních iPhonů dostanou bezrámečkový displej a odemykání pomocí Face ID.

Také v oblasti počítačů Mac se mají dít velké věci. Zastaralý MacBook Air slouží jako vstupní model do světa macOS, ale v dnešní době už nenabízí moc lákadel pro uživatele. Měl by tak dostat nástupce a možné je i jeho sloučení s 12palcovým MacBookem.

Už 4 roky Apple nechává Mac mini ve stejném stavu a buď jej úplně ukončí, nebo naopak aktualizuje a pozvedne na vyšší úroveň. Druhou možnost by určitě ocenila spousta uživatelů, protože se dá předpokládat, že cena by měla být nižší než u desktopového all-in-one řešení iMacu.

Možné je představení i dalších produktů, ale bylo by to velké překvapení. Uvažovat už lze snad jen o Macu Pro, který už také delší dobu Apple výrazně neinovoval a mohl by nabídnout pro profesionální uživatele modulárnější provedení, kdy by si zákazníci volili z více možností hardwaru.