Apple je dlouholetým zastáncem v boji proti AIDS, stejně jako na samotném výzkumu proti této nemoci. Apple dává podíl z každého prouktu označeném jako (PRODUCT) RED. Od svého založení v roce 2006 RED získal na podporu globálního fondu přes 600 milionů dolarů, z čehož 200 milionů dolarů pochází od společnosti Apple.



Apple prodává výběr exkluzivního (PRODUCT) RED značkového zboží, a když si zákazníci zakoupí (PRODUCT) RED zařízení nebo příslušenství, část výtěžku je věnována (RED). Apple prodává (PRODUCT) RED zboží již léta a jeho nejnovější vydání je červená verze iPhone XR. 

Apple je největším dárcem společnosti (RED) a ve svém vydání dnes sdílí Apple několik příběhů HIV-pozitivních pečovatelů, kteří těží z peněz věnovaných globálnímu fondu, a celý článek stojí za to číst . 

Globální fond poskytl peníze tisícům zařízení v Keni a dalších sedmi zemích v subsaharské Africe a bylo dosaženo obrovského dopadu na šíření této nemoci. V roce 2017 bylo v Keni 53 000 případů HIV, což bylo významné zlepšení oproti počtu případů HIV v roce 2000, kdy bylo 9,3% všech dospělých v zemi HIV pozitivní.