Společnost Apple dnes oznámila novou aktualizaci aplikace Final Cut Pro X, která zavádí podporu pro rozšíření Workflow, která umožní profesionálním editorům používat aplikace a služby třetích stran přímo v aplikaci Final Cut Pro.



Rozšíření Workflow byla navržena tak, aby odpovídala vzhledu aplikace Final Cut Pro X a nabízela úzkou integraci s aplikací. Média lze přetáhnout do knihoven Final Cut Pro X a přehrávání lze synchronizovat mezi rozšířeními. Mezi tyto rozšíření patří Frame.io, který rozšiřuje postprodukci, Shutterstock, který umožňuje procházení a nákup snímků a CatDV pro správu médií. Je možné je stáhnout z Mac App Store od dnešního dne s tím, že Apple plánuje průběžně přidávat další rozšíření od jiných výrobců. Spolu s rozšířeními představuje nová verze Final Cut Pro X sdílení pro export několika klipů nebo projektů v jednom kroku.

Nové nástroje pro redukci šumu jsou navrženy tak, aby minimalizovaly artefakty při fotografování s nízkou úrovní osvětlení, a editoři mohou vytvářet uzavřené titulky ve formátu SRT nebo je vypálit do videa pro širší kompatibilitu s různými webovými stránkami. Motion, doprovodná aplikace pro Final Cut Pro, byla dnes také aktualizována. Získá komplexní sadu nástrojů pro třídění barev, které odpovídají funkcím korekce barev, které jsou k dispozici v aplikaci Final Cut Pro spolu s novými filtry. Compressor nyní používá 64bitový engine, který lépe využívá veškerou paměť v Macu a podporuje  uzavřené titulky SRT.

Zdroj: macrumors.com