Apple dnes zveřejnil snímky pořízené nejnovějším zařízením iPhone XR. Apple sdílel portréty, krajinky a další, které uživatelé iPhonu XR zveřejnili na sociálních sítích, jako je Instagram a Twitter.



iPhone XR je vybaven stejným širokoúhlým objektivem o rozměrech 12 megapixelů, který je v zařízeních iPhone XS a iPhone XS Max a také všemi funkcemi, jako je například Smart HDR a kontrola hloubky pro nastavení rozostření v režimu Portrét. Namísto spoléhání na teleobjektiv a širokoúhlý objektiv, který odděluje předmět fotografie od pozadí, používá iPhone XR software k vytvoření podobného efektu. Výsledkem je, že režim Portrét funguje  pouze s lidmi a není k dispozici pro jiné předměty, jako jsou domácí zvířata a potraviny.

Režim Portrét na zařízení iPhone XR používá širokoúhlé objektivy s f/1,8 namísto f/2,4, který používá iPhone XS a iPhone XS Max, takže jeho portrétní fotografie mohou vypadat lépe za nízkých světelných podmínek. iPhone XR, stejně jako iPhone XS a XS Max, využívá kamerový systém TrueDepth pro přední fotoaparát. Funkce TrueDepth na iPhone XR je stejná jako v ostatních iPhonech, což umožňuje plně orientovaný režim na výšku s možností portrétního osvětlení.

https://www.instagram.com/p/BqDgYYXFBI6/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BpaShuGBM2B/?utm_source=ig_embed

Zdroj: macrumors.com