Aplikace Tumblr zmizela tento víkend z App Store. Zatímco podrobnosti o odstranění jsou v tomto okamžiku nejasné, Tumblr říká, že zkoumá problémy s aplikací pro iOS a bude nadále poskytovat aktualizace.



Problémy začaly začátkem tohoto týdne. Společnost PiunikaWeb zjistila, že uživatelé nemohli vyhledávat aplikaci, zatímco byly povoleny funkce rodičovské kontroly v systému iOS. Krátce poté aplikace zřejmě zmizela z App Store pro všechny. Tumblr zveřejnil svou první aktualizaci týkající se problému v pátek odpoledne. „Pracujeme na řešení problému s aplikací pro systém iOS a doufáme, že budeme brzy plně funkční. Opravdu si vážíme vaší trpělivosti a aktualizujeme tento článek, až budeme vědět více“. Krátce na to se objevilo aktualizované prohlášení: „Děkujeme za trpělivost. Stále pracujeme na problému s aplikací pro systém iOS. Dáme vám vědět, až bude všechno v pořádku.“

Někteří uživatelé, kteří si předtím stáhli aplikaci Tumblr pro iOS, oznámili, že ji mohou znovu nainstalovat, když se přesunou na kartu nákupů v App Store. Samozřejmě to nepomůže těm uživatelům, kteří ji chtějí stáhnout poprvé. Problém pravděpodobně souvisí s nevhodným obsahem. Viděli jsme, že Apple odstraňuje další aplikace z App Store pro  případy porušení Zásad, naposledy to byla aplikace Telegram. Ve většině případů společnost Apple spolupracuje s vývojáři na aktualizaci svých aplikací a odstraňuje takový obsah.

Zdroj: 9to5mac.com