Ovládací centrum v systému iOS umožňuje okamžitý přístup k věcem, které často děláte, jako je například odpojení od Wi-Fi nebo zapnutí či vypnutí funkce Bluetooth. V tomto návodu si ukážeme, jak pomocí Ovládacího centra jednoduše zapnout AirDrop.



AirDrop je vždy možné přizpůsobit v Nastavení, ale existuje také rychlejší způsob, jak to udělat (ujistěte se, že zařízení používá systém iOS 12 nebo novější, než budete pokračovat v tomto postupu).

Jak zapnout AirDrop prostřednictvím Ovladacího centra

AirDrop je technologie společnosti Apple založená na službě peer-to-peer, která umožňuje jednoduché sdílení fotografií, videí, dokumentů a souborů s jinými zařízeními Apple.

  • Otevřete Ovládací centrum na svém zařízení iOS: iPhone X nebo novější nebo iPad s iOS 12 nebo novější: Přejeďte prstem dolů z pravého horního rohu. Jiné zařízení iOS: Přejeďte prstem nahoru odspodu obrazovky.
  • Klepněte a podržte (nebo použijte 3D Touch) síťové nastavení v levém horním rohu a poté klepněte na ikonu AirDrop.

  • Nyní zvolte jednu z těchto možností zobrazení a příjmu AirDrop:

Příjem je vypnutý: Neobdržíte žádosti o sdílení od nikoho.
Pouze pro kontakty: Vaše zařízení mohou vidět pouze uložené kontakty.
Pro všechny: Jakékoli zařízení v blízkosti s vámi mohou sdílet fotky, dokumenty, aj.

Zobrazila se vám ikona AirDrop šedá? Pokud ano, přejděte do NastaveníObecnéOmezení v systému iOS 11 a starších nebo na NastaveníČas obrazovkyOmezení obsahu a soukromíPovolené aplikace v systému iOS 12 a ujistěte se, že je AirDrop zapnutý.

Zdroj: idownloadblog.com