Mind the Store, organizace, která se zaměřuje na sledování toxických chemikálií ve spotřebních výrobcích dnes zveřejnila svůj třetí žebříček. V letošním roce společnost Apple dosáhla nejvyššího místa se stupněm A+, zlepšila se tedy oproti předchozímu roku.



V letošním roce Apple získal 106,25 bodů ze 135, což se rovná hodnocení A+. Organizace chválí práci společnosti Apple, stejně jako úsilí o analýzu všech komponentů v produktech, které prodává. Specifikace se vztahuje na produkty, obaly, výrobní procesy a nákupy komponentů. Společnost má komplexní systém, který zajistí shodu, včetně školení o RSS a řízení chemikálií v širším smyslu, například prostřednictvím Akademie pro zdraví a bezpečnost společnosti Apple. „V roce 2018 společnost Apple revidovala RSS tím, že přidala nebo posílila omezení pro řadu chemikálií v produktech, včetně chemických látek a zavedla  omezení chemikálií při výrobním procesu.“

Dalšími pozoruhodnými zlepšeními v posledních letech je náhrada nebezpečných čistících chemikálií používaných v montážních zařízeních a využití programu GreenScreen Framework a programu pro bezpečnější výběr EPA. Na seznamu dalších prodejců, kteří se umístili v první pětce patří Target, Walmart, Ikea a Whole Foods. Mezi společnosti, kteří obdrželi horší ohodnocení patří Ulta Beauty, Nordstrom a Panera Bread – všichni obdrželi hodnocení F.

Zdroj: 9to5mac.com