Apple vydal iOS 12.1 po šesti týdnech testování beta verze. Jak je uvedeno v poznámkách k vydání, aktualizovaný software rozšiřuje funkci správy výkonu baterie pro iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. Přidáním funkce správy výkonu baterie, chce Apple zabránit neočekávanému vypnutí. Je zde možnost i tuto funkci vypnout.



Apple tuto změnu avizuje na svých webových stránkách o bateriích a výkonnosti, a také konstatuje, že využití této funkce může být méně znatelné oproti starším modelům, kvůli pokročilému hardwaru. Systém řízení výkonu byl poprvé přidán v aktualizaci iOS 10.2.1 pouze pro iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 a iPhone 7 Plus.

Minulý prosinec Apple uvedl, že iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X umožňují „jiný“ systém pro řízení výkonu, který ještě přesněji zabraňuje nečekávanému vypnutí. iPhone 8 používá novější a pokročilejší hardware a software, který přesněji odhaduje jak energetické potřeby telefonu, tak kapacitu baterie, aby byl zachován maximální výkon.

iPhony jsou napájeny lithium-iontovými bateriemi, které mají omezenou životnost. Nízká životnost baterie může způsobovat náhlé vypnutí iPhonu, je to ochrana součástek, které by se poklesem napětí mohli zničit.

V tuto chvíli se zdá, že tato funkce se nevztahuje na nové iPhone XS, iPhone XS Max nebo iPhone XR.

Zdroj: macrumors.com