Se spuštěním prodeje nové Smart Keyboard Folio pro iPad Pro 2018 schytal nástroj pro výběr textu na iPadu opět kritiku od uživatelů. Nicméně, existuje jedno malé gesto, které výběr textu zlepšuje.



Steve Troughton-Smit publikoval na Twitteru video, ve kterém detailně ukazuje, jak se pomocí dvou prstů pohybuje v textu a označuje určitou část textu, a to při připojené Smart Keyboard. V podstatě jednoduše klepněte dvěma prsty do textu a potom se pomocí nich pohybujete celým dokumentem. Navíc můžete dvakrát klepnout dvěma prsty na výběr konkrétní větu a trojitým kliknutím vyberte celý odstavec.

Důležité je poznamenat, že tato funkce vám nebude fungovat v každé aplikaci. Pokud například aplikace nepoužívá vestavěné API rozhraní pro text iOS, nebudete moci tuto funkci používat. Toto gesto se podobá dlouhému stisknutí mezerníku softwarové klávesnice na displeji, ale nefunguje s klávesnicí Smart Keyboard.

Tato funkce byla do iOS byla přidána před několika lety, ale jak vyplývá z odpovědí na Smithův tweet, moc lidí o tom neví.

Podrobnější návod můžete najít na webových stránkách Applu.

zdroj: 9to5mac.com