Díky vydání iOS 12.1 je nyní k dispozici oficiálně podpora Dual SIM a eSIM na iPhonu XS nebo iPhonu XR. Proces nastavení pro eSIM je podobný jako u iPadů, které také podporují eSIM.



V zařízení iPhone však můžete  používat kombinaci SIM s eSIM. Pro uživatele v Číně Apple nabízí speciální verzi iPhone XS Max a iPhone XR, která podporuje dvě fyzické SIM karty, ale nepodporuje eSIM. Tento postup platí jak pro eSIM, tak pro aktivování druhé fyzické SIM karty.

Jak aktivovat eSIM a Dual SIM na iPhone XS nebo iPhone XR

  •  Přejděte do Nastavení > Mobilní data.
  • Klepněte na položku Přidat mobilní plán.
  • Použijte váš iPhone pro skenování QR kódu, který vám poskytl váš operátor.
  • Pokud nastavujete druhou kartu SIM, budete dotázáni, jak chcete, aby fungovala. Například můžet použít vaši druhou SIM kartu pouze pro data nebo práci.

V závislosti na operátorovi může být nutné zadat potvrzovací kód, který aktivuje eSIM. Pokud QR kód nefunguje, můžete ručně zadat informace poskytnuté vaším operátorem. Někteří operátoři budou vyžadovat stažení aplikace. Tehdy stačí přejít do App Store a stáhnout si výše uvedenou aplikaci. Tato metoda se obvykle používá u předplacených operátorů, protože budete kupovat plán přímo z aplikace. Podpora eSIM je zatím bohužel omezena, ale můžete zkontrolovat, zda váš operátor tuto funkci podporuje.

Zdroj: 9to5mac.com