iPad mini má velmi zajímavou historii. Když ho v roce 2012 Paul Schiller poprvé představil světu, okamžitě se stal oblíbeným zařízením. iPad mini 1. generace nemá Retina displej, ale i tak je to skvělé zařízení pro čtení knih, sledování videí a prohlížení webu. Díky iPadu mini se nám ukázala cesta k větším iPhonům. Je tu rok 2018 a my tu máme stále jen 4. generaci iPadu mini, přičemž tato verze vyšla již před třemi lety. Navzdory tomu, je to stále skvělý iPad.



eBooks

iPad mini je nejlepší iPad pro čtení elektronických knih z aplikací Kindle a Apple Books. Jeho velikost 7,9 palce velmi usnadňuje držení jednou rukou ve srovnání s iPadem 6. generace. iPad Pro je o kolo napřed kvůli svému hardwaru, ale i tak je lepší používat iPad mini na čtení.

Videa

Při dlouhém letu letadlem je vždy příjemné mít s sebou několik epizod vašich oblíbených seriálů nebo filmů, kterými si dlouhý let můžete zpříjemnit. Ptáte se jaký iPad je pro tento úkol nejvhodnější? Sledování videí nebo hraní her je něco, co iPad mini hravě zvládne. Je to na každém z nás, ale díky své velikosti bude iPad mini více praktický ve stísněných prostorech než vetší iPad Pro.

Poznámky a kreslení

V této sekci nejvíce poznáme slabinu iPadu mini, nemá totiž podporu Apple Pencil. Pokud by iPad mini podporoval Apple Pencil, bude v této kategorii mnohem přínosnější. Velkým hitem by byl iPad mini s podporou Apple Pencil mezi studenty a učiteli.

Co můžeme očekávat od iPadu mini 5. generace?

S příchodem 5. generace můžeme očekávat, že by mohl obsahovat čip A10 a podporu Apple Pencil. Cena by se mohla pohybovat podobně jako u iPadu 6. generace, který Apple představil tento rok na jaře.

iPad mini je nejlépe přenosný iPad, který Apple kdy vydal, ale trend posledních let se točí kolem větších zařízení. I když některé recenze nehodnotí iPad mini dobře, tak stále patří do sestavy oblíbených iPadů. Jednoduše se drží v jedné ruce, je snadno přenosný, ale přesto poskytuje stejnou zkušenost, na kterou jste byli zvyklí při používání iPadu. Uživatelé iPadu mini určitě očekávají příchod 5. generace, která by mohla přijít v roce 2019.

zdroj: 9to5mac.com