Jak naznačují nové zprávy, kryty vyráběny na iPhone X nemusejí dokonale pasovat na iPhone XS, i přestože se jejich celkové rozměry se shodují. Mohou za to, i když jen velmi malé změny rozměrů zadního fotoaparátu.



John Gruber uvádí ve svém prohlášení, že zadní kamera iPhonu XS není tlustší oproti kameře iPhonu X. Nicméně, japonský bloger Mac Otakara zjistil, že rozměry zadní kamery iPhonu XS jsou přeci jen o něco rozdílné oproti iPhonu X.

V prohlášení, kde se porovnávají konkrétní čísla rozměrů, jde o to, že zadní kamera je o milimetr nebo dva širší a delší než ta, která je na iPhonu X, což může způsobovat špatnou kompatibilitu krytů.

Očekává se, že většina krytů iPhonu X bude víceméně bez problémů pasovat. Mac Otakara poskytl fotografii iPhonu X v koženém krytu iPhonu XS a jak můžete vidět z obrázku, kryt nesedí dokonale jak by měl. Kryt by měl dokonale sedět kolem zadní kamery, což v tomto případě nesedí.

Jinými slovy, prostor pro kameru v koženém krytu iPhonu XS je o něco větší, aby vyhovoval novým rozměrům. V opačném případě je prostor pro kameru v krytu iPhonu X moc malý pro kameru iPhonu XS.

Celkově se toto považuje za varování, že některé kryty iPhonu X, zvláště ty, které mají těsný záběr okolo zadní kamery, mohou mít na iPhonu XS nedokonalý tvar. Nepovažuje se to za velký problém, ale při výběru krytu bychom doporučili si pouzdro nejdříve vyzkoušet, jestli dokonale sedí.

Zdroj: macrumors.com